FBO in gesprek over financiële maatregelen bij BVO's

22 april 2020, 18:40   Bijgewerkt: 22 april 2020, 20:55

De Federatie van Betaald Voetbal Organisaties gaat op korte termijn om tafel over noodmaatregelen in het voetbal. Daarbij kijkt de FBO naar de opties om bijvoorbeeld de salarissen te korten, maar mogelijk ook naar andere opties. Dit omdat er naar aanleiding van het besluit van de KNVB niet meer wordt gevoetbald in de Ere- en Eerste Divisie. Daarbij worden de spelers die minder verdienen, zo veel mogelijk ontzien.

Dat laat de organisatie weten op hun eigen site. 'De VVCS, ProProf en de FBO gaan naar aanleiding van het besluit van het kabinet om de competities tot 1 september stil te leggen, gezamenlijk bekijken of er op korte termijn collectieve maatregelen genomen kunnen worden om de financiële impact op de betaald voetbal branche zoveel mogelijk te beperken', schrijft de FBO. 'De afgelopen weken zijn de sociale partners – in afwachting van het definitieve besluit van het kabinet – reeds continu met elkaar in gesprek geweest. Een eerste inhoudelijk overleg zal nu op korte termijn gaan plaatsvinden.'

Directeur Serge Rossmeisl geeft tegenover het Eindhovens Dagblad echter aan dat het alle spelers zal raken. "Iedereen heeft last van deze crisis en we gaan deze waarschijnlijk ook bijna allemaal voelen", aldus Rossmeisl. "Wel is het denk ik logisch dat de pijn voor de laagste salarissen in de branche niet het grootst is." De FBO ondersteunt en behartigt de belangen van de clubs op sociaal- economisch, HR en juridisch gebied. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen