O'Neill zwaait na ruim acht jaar af als bondscoach Noord-Ierland

22 april 2020, 18:15

Michael O'Neill heeft zijn taken als bondscoach van Noord-Ierland neergelegd. De afgelopen maanden vervulde hij een dubbelfunctie. Naast het bondscoachschap stond O'Neill sinds november aan het roer bij Stoke City. De bedoeling was oorspronkelijk dat hij Noord-Ierland zou leiden in de play-offs voor het EK.

Omdat de ontmoeting van Noord-Ierland met Bosnië & Herzegovina vanwege het coronavirus tot nader order is uitgesteld, vindt O'Neill de tijd rijp om na ruim acht jaar te stoppen als bondscoach van zijn vaderland. In 2016 leidde de coach Noord-Ierland voor het eerst in de historie naar een EK. In de afgelopen kwalificatiereeks zat Noord-Ierland in de poule met Nederland, waarin het het Oranje en Duitsland erg moeilijk maakte. 

O'Neill wil zijn opvolger de tijd geven om Noord-Ierland te prepareren voor het treffen in en tegen Bosnië. Onduidelijk is nog wanneer de UEFA de play-offs plant. Het najaar is de eerst mogelijke optie. In de reguliere kwalificatiecampagne moest Noord-Ierland buigen voor Nederland en Duitsland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen