Officieel: KNVB beëindigt Eredivisie Vrouwen ook

22 april 2020, 16:12

Het is geen verrassing, maar de KNVB heeft het Eredivisie-seizoen van de vrouwen officieel beëindigd. Door verlenging van de maatregelen van het kabinet, die afgelopen dinsdag door werden afgekondigd, vervalt de mogelijkheid om de resterende wedstrijden en de play-offs op een gewenste manier uit te spelen. Ook de TOTO KNVB Beker Vrouwen wordt definitief niet meer vervolgd. Wat de gevolgen zijn wat betreft de prijzen, wordt vrijdag bekend.

Dat laat de KNVB weten na overleg met de clubs. "Uiteraard is het sportief gezien bijzonder spijtig dat we genoodzaakt zijn om dit besluit te nemen", aldus Jan Dirk van der Zee namens de KNVB-directie. "Het vrouwenvoetbal is sterk in opkomst en onze hoogste competitie had een mooi slot verdiend. Het is balen voor de speelsters, staf, bestuurders en alle andere betrokkenen. Maar uiteraard kunnen we dit ook relativeren met de huidige situatie in de wereld. We hopen iedereen in goede gezondheid terug te zien bij de start van het nieuwe seizoen."

Lees ookEredivisie Vrouwen geraakt

PSV was momenteel met een voorsprong van zeven punten op achtervolger Ajax de koploper van de Eredivisie Vrouwen. FC Twente volgt het rijtje met 23 punten uit twaalf duels. Normaliter zou dat nog wel spannend kunnen worden, omdat er play-offs worden gespeeld, maar dat is niet eer aan de orde. Voor Excelsior/Barendrecht betekent het bovendien een spijtig afscheid, aangezien zij na dit seizoen ophouden te bestaan. De KNVB Beker was tot en met de kwartfinale gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen