UEFA: verdeling Europese tickets op sportieve gronden

UEFA: verdeling Europese tickets op sportieve gronden

22 april 2020 – Ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op: de UEFA heeft aan de Belgische bond (KBVB) laten weten dat de verdeling van Europese tickets gebeurt op basis van 'sportieve gronden' en niet op de UEFA-ranking. Dat laatste bleek eerder vandaag een mogelijkheid.De KBVB had woensdagochtend een call met de UEFA om opheldering te krijgen. Daarin liet de Europese voetbalbond weten dat 'sportieve gronden' lijdend zijn, meldt Het Laatste Nieuws. Een verdeling op basis van de UEFA-ranking was goed nieuws geweest voor PSV, dat op die ranglijst boven AZ en Feyenoord staat.

Lees meer: 'PSV mag hopen op CL: UEFA-ranking optioneel als verdeelsleutel'

Hoe de plaatsingbewijzen wel uitgedeeld worden aan per direct stoppende competities, bepaalt het uitvoerend comité van de UEFA morgen (donderdag). Volgens La Gazzetta dello Sport wil de UEFA uiterlijk 3 augustus van de bonden weten welke clubs zij Europa insturen.

Daarnaast ontkende de UEFA tegenover Sky Sports dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verzocht zou hebben het voetbalseizoen tot eind 2021 stil te leggen. "Dit is niet correct." De UEFA streeft ernaar om het huidige seizoen zoveel mogelijk af te ronden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020