1 oktober mogelijke startdatum nieuw seizoen

22 april 2020, 09:40   Bijgewerkt: 22 april 2020, 09:58

Zodra de stekker officieel uit het huidige seizoen gaat, dient zich de volgende vraag aan: wanneer begint het volgende? Voor het nieuwe seizoen worden flinke inkomstenverliezen voorspeld. Sportmarketeer Bob van Oosterhout schat in dat dit kan oplopen tot vijftig procent.

Volgens De Volkskrant heeft de KNVB een scenario uitgewerkt om op 1 oktober te beginnen. Het landelijke verbod op evenementen loopt een maand eerder af. Daarbij is niet gezegd dat dit nogmaals wordt verlengd. Met 1 oktober als streefdatum probeert de KNVB tijd te rekken. De voetbalsector is er niet bij gebaat om lang zonder publiek te spelen. Directeur betaald voetbal Eric Gudde denkt dat zestig à zeventig procent van de wedstrijden in 2021 wordt gespeeld.

De voetbalwereld hoopt van harte dat dit met publiek kan. Het wegvallen van de inkomsten uit de resterende wedstrijden is voor clubs nog te overzien. "Maar de grootste zorg zat niet in dit seizoen. De bijdragen voor seizoenkaarten en van sponsors waren al binnen. De schade wordt vele malen groter, als deze crisis ook nog overslaat op het nieuwe voetbalseizoen", stelt Van Oosterhout in Trouw. "De vrees dat dat van start moet zonder publiek, hangt nu als een zwaard van Damocles boven de hoofden van de clubs."

Bij veel blijvende onzekerheden zullen bedrijven hun conclusies moeten trekken. "Ze kunnen immers geen gasten ontvangen in de businessclub. Het Nederlandse profvoetbal leunt vooral op het midden- en kleinbedrijf, met zo'n 20.000 sponsors uit die hoek, en die hebben het nu moeilijk. Als daar op de pauzeknop wordt gedrukt, moet je je hart vasthouden voor de gevolgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen