Gisteren gemist: Seizoen betaald voetbal officieus voorbij

22 april 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 21 april.

Stekker kan uit Eredivisie na mededeling premier Rutte

Premier Mark Rutte heeft gesproken: tot 1 september geldt er een verbod op evenementen. Daaronder vallen ook de wedstrijden in de Eredivisie en Eerste Divisie. Tevens geeft het kabinet gehoor aan het verzoek van burgemeesters om duels achter gesloten deuren ook niet toe te laten. Zodoende kan de KNVB nog maar één ding doen en dat is de stekker uit het seizoen trekken.

KNVB: voornemen om de competities niet verder uit te spelen

In een reactie op de persconferentie van premier Mark Rutte bevestigt de KNVB dat het Eredivisie- en Eerste Divisie-seizoen er officieus op zit. Wat de gevolgen zijn van het niet uitspelen van de competities, is nog onduidelijk. De Nederlandse voetbalbond gaat in overleg treden met de UEFA, waarna vrijdag een vergadering met de clubs en andere betrokkenen volgt.

KNVB roept komende vrijdag clubs en competities bij elkaar

De KNVB roept vrijdag de clubs en de competities bijeen. Het betaalde voetbal kreeg dinsdag van premier Mark Rutte te horen dat er tot 1 september geen wedstrijden gespeeld mogen worden. De gevolgen hiervan bespreekt de KNVB over drie dagen met alle betrokkenen.

'Uitroepen Ajax tot kampioen lijkt onontkoombaar'

Ajax wordt uitgeroepen tot landskampioen nu het Eredivisie-seizoen niet kan worden afgemaakt, verwacht De Telegraaf. Het toewijzen van de landstitel aan de Amsterdammers is volgens de reglementen betaald voetbal onontkoombaar. Als de KNVB het seizoen beëindigt, kan de kampioensschaal naar de Johan Cruijff ArenA worden gestuurd.

AD: Eredivisie met twintig clubs geen serieuze optie

De kans is klein dat de Eredivisie komend seizoen uit twintig clubs bestaat, meldt het Algemeen Dagblad. Niet alleen omdat het praktische problemen oplevert, maar ook omdat er amper draagvlak voor is. Dat betekent dat óf ADO Den Haag en RKC Waalwijk naar de Eerste Divisie worden teruggezet, óf SC Cambuur en De Graafschap naast promotie naar de Eredivisie grijpen.

Koster vindt dat Willem II recht heeft op Europees voetbal

De KNVB heeft een aantal harde noten te kraken nu het Eredivisie-seizoen niet kan worden afgemaakt. Zo moeten Europese tickets worden verdeeld terwijl niet alle clubs in de subtop evenveel wedstrijden hebben gespeeld. Adrie Koster vindt dat Willem II, de nummer vijf van de competitie, recht heeft op Europees voetbal. "Drievierde van de competitie is gespeeld. We staan op een vijfde plaats en dat is niet voor niks."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen