'Uitroepen Ajax tot kampioen lijkt onontkoombaar'

21 april 2020, 23:50

Ajax wordt uitgeroepen tot landskampioen nu het Eredivisie-seizoen niet kan worden afgemaakt, verwacht De Telegraaf. Het toewijzen van de landstitel aan de Amsterdammers is volgens de reglementen betaald voetbal onontkoombaar. Als de KNVB het seizoen beëindigt, kan de kampioensschaal naar de Johan Cruijff ArenA worden gestuurd.

Premier Mark Rutte zette dinsdagavond tot 1 september een streep door het profvoetbal in Nederland. De KNVB communiceerde vervolgens dat het Eredivisie- en Eerste Divisie-seizoen er officieus op zit. Na een overleg met de UEFA zal de Nederlandse voetbalbond vrijdag virtueel om tafel met de Nederlandse clubs en andere betrokkenen. Dan zal vermoedelijk het seizoen officieel worden beëindigd.

Zodra dat gebeurt, treedt volgens De Telegraaf artikel 17, lid 5, sub a van de reglementen betaald voetbal in werking. 'De betaaldvoetbalorganisatie, waartoe het elftal behoort dat na afloop van de competitie van de Eredivisie de meeste wedstrijdpunten heeft behaald, is kampioen van de Eredivisie van de sectie betaald voetbal van Nederland.'

Ajax en AZ hebben evenveel punten (56). Niet het onderling resultaat, dat in het voordeel van AZ is, maar het doelsaldo (+45 voor Ajax tegen +37 voor AZ) zal doorslaggevend zijn. De Amsterdammers zullen in dat geval worden uitgeroepen tot kampioen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen