AD: Eredivisie met twintig clubs geen serieuze optie

AD: Eredivisie met twintig clubs geen serieuze optie

21 april 2020 – De kans is klein dat de Eredivisie komend seizoen uit twintig clubs bestaat, meldt het Algemeen Dagblad. Niet alleen omdat het praktische problemen oplevert, maar ook omdat er amper draagvlak voor is. Dat betekent dat óf ADO Den Haag en RKC Waalwijk naar de Eerste Divisie worden teruggezet, óf SC Cambuur en De Graafschap naast promotie naar de Eredivisie grijpen.Welk besluit ook wordt genomen: het zal financiële en juridische consequenties hebben. Volgens het AD voelen de sportief gezien meeste betrokkenen voor een promotie van SC Cambuur en De Graafschap. Die clubs hebben driekwart van het Eerste Divisie-seizoen gespeeld en hadden goede papieren om bij de eerste twee te eindigen.

Dat zou betekenen dat RKC Waalwijk en ADO Den Haag degraderen, terwijl het nog geen uitgemaakte zaak was dat zij op de laatste twee plaatsen in de Eredivisie zouden eindigen. Juridisch kan een degradatie van die clubs gedoe opleveren, denkt het dagblad. 'Rechtszaken en bezwaarschriften vallen de komende weken bepaald niet uit te sluiten.'

In het scenario dat de Eredivisie komend seizoen gewoon uit achttien clubs bestaat, worden hoe dan ook twee clubs benadeeld. Financiële compensatie wordt een belangrijke factor in het vervolgtraject. Niet alleen voor de clubs die degraderen/niet promoveren, maar ook voor periodewinnaars FC Volendam en NAC Breda.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020