Sparta Rotterdam ziet Eredivisie met twintig clubs niet zitten

21 april 2020, 23:47

Net als FC Emmen is Sparta Rotterdam tegenstander van een Eredivisie met twintig clubs. Een grotere competitie lijkt een reëel scenario nu het seizoen niet kan worden uitgespeeld. SC Cambuur en De Graafschap, de nummers één en twee van de Eerste Divisie, zouden dan promoveren terwijl geen enkele club degradeert.

"We zijn voorstander van achttien clubs in de Eredivisie'', laat algemeen directeur Manfred Laros weten aan het Algemeen Dagblad. "Eenvoudigweg omdat het praktisch nauwelijks te doen is om een competitie met twintig ploegen te hebben in de wetenschap dat er volgende zomer een EK is en tot die tijd ook nog beker- en Europese duels moeten worden gespeeld door veel van onze clubs. Bovendien vinden wij dat de eerste divisie ook een waardige competitie moet blijven. Met zestien ploegen is dat niet het geval."

Sparta bezet de elfde plaats en hoeft niet te vrezen voor degradatie. RKC Waalwijk, de hekkensluiter van de Eredivisie, wel. "Nu is het afwachten wat de KNVB besluit te doen met de huidige competitie en het nieuwe seizoen. Het echte nieuws komt pas vrijdag naar buiten", aldus algemeen directeur Frank van Mosselveld, die zich niet rijk rekent. "Er zijn veel scenario's denkbaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen