Koster vindt dat Willem II recht heeft op Europees voetbal

21 april 2020, 21:42   Bijgewerkt: 21 april 2020, 22:23

De KNVB heeft een aantal harde noten te kraken nu het Eredivisie-seizoen niet kan worden afgemaakt. Zo moeten Europese tickets worden verdeeld terwijl niet alle clubs in de subtop evenveel wedstrijden hebben gespeeld. Adrie Koster vindt dat Willem II, de nummer vijf van de competitie, recht heeft op Europees voetbal. "Drievierde van de competitie is gespeeld. We staan op een vijfde plaats en dat is niet voor niks."

Willem II heeft drie punten meer dan nummer zes FC Utrecht, dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld. Het doelsaldo spreekt in het voordeel van de Domstedelingen. "Het enige probleem is dat niet iedereen evenveel wedstrijden heeft gespeeld. Dan zou je de ronde waarin onder meer FC Utrecht - Ajax werd afgelast moeten schrappen. Dat zou voor Willem II geen gevolgen hebben, want daarin verloren we van PSV. Ook dan eindigen we gewoon als vijfde", zegt de trainer van de Tilburgers tegen het Brabants Dagblad.

Het gaat tot in ieder geval 1 september duren tot er weer gevoetbald kan worden. "We hebben vier maanden de tijd om aan een goed plan te werken", aldus Koster, die het apart vindt dat er in Duitsland wel weer gevoetbald gaat worden. "Daar wordt voetbal niet als een evenement beschouwd. Rutte zegt veel te praten met bondskanselier Angela Merkel. Het is jammer dat ze op het gebied van voetbal niet samen optrekken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen