Verbeek: "De vraag is of er straks nog wel een A-League is"

Verbeek: "De vraag is of er straks nog wel een A-League is"

21 april 2020 – Gertjan Verbeek vreest voor het voortbestaan van het Australische voetbal. Volgens de trainer van Adelaide United wil FOX Sports onder de nog drie jaar durende deal uit. "De vraag is of er straks nog wel een A-League bestaat, want toch wel een heleboel clubs staat op omvallen", aldus Verbeek.

FOX heeft al besloten de laatste mediagelden voor dit seizoen niet meer uit te keren aan de clubs. "Wat is nog de noodzaak om de competitie af te maken als het geld wegblijft?", vraagt Verbeek zich af in gesprek met Veronica Inside. "Ons salaris was al stopgezet. Zonder salaris teruggaan naar Australië zie ik ook niet zitten."

De kans is klein dat het huidige seizoen in Australië nog afgemaakt wordt. "Deze week verwacht men meer duidelijkheid. Aan de hand van wat de regering wil, kan de bond bepalen of de laatste wedstrijden gespeeld kunnen worden", vertelt Verbeek, die de deur voor een terugkeer naar Adelaide wel op een kier houdt. "Als er weer gevoetbald wordt en ik krijg normaal salaris, dan staat niets mij in de weg om terug te gaan."

gerelateerd