Stekker kan uit Eredivisie na mededeling premier Rutte

21 april 2020, 19:12   Bijgewerkt: 21 april 2020, 20:59

Premier Mark Rutte heeft gesproken: tot 1 september geldt er een verbod op evenementen. Daaronder vallen ook de wedstrijden in de Eredivisie en Eerste Divisie. Tevens geeft het kabinet gehoor aan het verzoek van burgemeesters om duels achter gesloten deuren ook niet toe te laten. Zodoende kan de KNVB nog maar één ding doen en dat is de stekker uit het seizoen trekken.

"Definitief geen betaald voetbal en ja, dat is zuur", zei Rutte op zijn persconferentie waarin de nieuwe coronamaatregelen werden toegelicht. "We ontkomen er niet aan dit offer met elkaar te brengen. Ik hoop en verwacht dat mensen dit zullen begrijpen."

Met die woorden van Rutte treedt scenario 3 van de KNVB zeer waarschijnlijk in werking. Dat houdt in het seizoen niet afgemaakt wordt. De bond zal met de clubs en competities moeten bepalen hoe om te gaan met promotie, degradatie en de verdeling van de Europese tickets. De UEFA liet vandaag weten dat er richtlijnen zijn bepaald voor competities die niet voltooid kunnen worden. Reëel is dat de Eredivisie voor het nieuwe seizoen uitbreidt naar twintig clubs, wat betekent dat SC Cambuur en De Graafschap promoveren en RKC Waalwijk en ADO Den Haag niet degraderen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen