UEFA matigt toon en maakt beleid voor competities die stoppen

21 april 2020, 16:36   Bijgewerkt: 21 april 2020, 16:51

De UEFA klinkt een stuk minder dreigend dan begin deze maand. Weliswaar adviseert de Europese bond de 55 lidstaten hun seizoen af te maken, maar lijkt er ook begrip voor competities die dit niet kunnen realiseren. De Eredivisie wordt waarschijnlijk een van die competities. In het kader van deelname aan de Champions League en Europa League laat de UEF weten dat er beleid is gemaakt voor landen die de stekker uit het seizoen trekken.

Al sinds de competities op z'n gat liggen, streeft de UEFA ernaar om het seizoen te voltooien. Richting dissonanten werd eerder nog gedreigd met gevolgen voor deelname aan de Europese toernooien. Drie weken later communiceert de UEFA met meer gematigde toon. De bond organiseerde dinsdag een videocall met de lidstaten.

UEFA: "De Belgen riskeren deelname aan toernooien"

Daarin werden diverse mogelijkheden besproken om het seizoen te voltooien. De UEFA bleef adviseren om het seizoen af te ronden, maar is bereid om uitzonderingen te maken. 'Voor speciale gevallen - zoals het beëindigen van de competitie - zijn richtlijnen voor deelname aan Europese toernooien ontwikkeld.' 

Komende donderdag vergadert de UEFA opnieuw en worden er beslissingen genomen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen