FC Barcelona haalt via Camp Nou-sponsor geld op tegen corona

21 april 2020, 14:48

FC Barcelona heeft een actie op touw gezet in de strijd tegen het coronavirus. De Catalaanse club hoopt een sponsor te kunnen vinden voor Camp Nou. Het geld dat het desbetreffende bedrijf betaalt om zijn naam een jaar te verbinden aan het stadion, gaat direct naar het goede doel.

Dat laat FC Barcelona weten. Nieuw is het idee om Camp Nou een sponsornaam te geven allerminst: vanaf 2023 stond een dergelijke overgang sowieso gepland en liefst voor 25 jaar. Dat geld zou worden gebruikt om de eigen faciliteiten op te knappen, maar dat is in dit geval sowieso niet aan de orde. Wel zou een bedrijf dat nu instapt, mogelijk voor een langere periode dan voor het goede doel alleen kunnen worden verbonden aan Camp Nou.

Nooit eerder had het onderkomen een sponsornaam, wat lang ook met shirt van FC Barcelona aan de hand was. Dat begon eerst ook met een goed doel (UNICEF), maar werd later omgezet voor commerciële doeleinden. Dit bedrag moet het 'kroonjuweel' worden op de gunsten die de Catalaanse club doet in de strijd tegen het coronavirus, bovenop eerdere acties.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen