'Kans op uitspelen Eredivisie nihil na nieuw advies OMT'

21 april 2020, 12:41   Bijgewerkt: 21 april 2020, 12:49

De kans dat de Eredivisie wordt hervat, lijkt nihil. Het OMT (Outbreak Management Team) heeft het kabinet namelijk geadviseerd om het verbod op vergunninghoudende evenementen te verlengen. Daaronder valt ook het Eredivisie-voetbal. Dat betekent dat de kans dat er nog gevoetbald gaat worden, nóg kleiner wordt dan hij al was. Vanavond zal Mark Rutte op basis van dat advies met nieuwe maatregelen komen tijdens de persconferentie en/of de huidige verlengen.

Dat schrijft De Telegraaf althans op basis van het uitgelekte advies aan de regering. Officieel loopt de deadline van het verbod op vergunninghoudende evenementen tot 1 juni, maar het OMT heeft geadviseerd om die datum te verlengen, mogelijk tot 1 september. Als de Eredivisie dan pas hervat zal worden, dan komt ook het nieuwe seizoen en het daaropvolgende Europees Kampioenschap onder druk te staan en dat is ook niet wenselijk. Daardoor lijkt er een streep te gaan door het seizoen, als de regering de adviezen van het OMT opvolgt. 

Lees ookVerwachting: pas in najaar wordt in Nederland weer gevoetbald

Goed nieuws kwam er gedeeltelijk voor topsporters wel: zij mogen volgens het dagblad op indivueel niveau de training hervatten. Dat is echter een stuk minder relevant voor de voetballerij, omdat het persoonlijk atleten betreft, die bovendien nog anderhalve meter afstand moeten houden.

Verder valt er in het gelekte advies te lezen dat kinderen tot en met 12 jaar weer mogen bewegen in de buitenlucht en dat kinderen tot 18 jaar mogen trainen, met minimaal anderhalve meter afstand op trainingen. Voor anderen is het nog niet mogelijk om sporten weer serieus in groepsverband op te starten, omdat het een gevaar zou zijn.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen