Heracles kan maximaal kwart stadion vullen met gepaste afstand

21 april 2020, 11:22

Heracles Almelo denkt hardop na over de invulling van het gebruik van het stadion in een anderhalve meter samenleving. De club verwacht 'in het meest creatieve geval' een vierde van het huidige onderkomen te kunnen gebruiken. Toch zijn er veel onzekerheden, zo vertelt algemeen directeur Rob Toussaint.

Tegenover TC/Tubantia vertelt hij over de opties om te kijken om het stadion alsnog te vullen. "We hebben in ons stadion gezeten, rondgekeken en ons afgevraagd wat we kunnen doen als we afstand moeten houden", aldus Toussaint. "Als supporters echt anderhalve meter afstand moeten houden, kunnen we het stadion voor 18% vullen. Met iets meer creativiteit en het gebruik van de omloop, zou het misschien 25% kunnen worden."

Lees ook: Anderhalve meter afstand bij publiek is bijna onmogelijk

In het geval van Heracles Almelo komt dat neer op maximaal zo'n drieduizend mensen langs de lijn. In theorie, want de praktijk zal lastiger zijn. "Wat gebeurt er als iemand naar het toilet moet en voor een ander langs gaat? Kan dat dan wel? Dat gebeurt tenslotte ook in supermarkten, daar lopen mensen dichter langs elkaar heen", stelt Toussaint.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen