Eredivisie Vrouwen geraakt, maar vertrouwen in toekomst

21 april 2020, 10:50   Bijgewerkt: 21 april 2020, 11:09

Niet alleen de Eredivisie, maar ook de Eredivisie Vrouwen wordt hard getroffen door de coronacrisis. Toch is de KNVB ervan overtuigd dat de clubs het hoofd boven water houden en daar worden ook de juiste maatregelen voor genomen. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

"Ook de Eredivisie Vrouwen is hard getroffen", vertelt een woordvoerder van de KNVB tegenover De Telegraaf. "Het geloof van de KNVB en de clubs in een verdere groei van de Eredivisie Vrouwen is nog altijd onverminderd en het streven is om sterker uit deze coronacrisis te komen."

Dat is ook omdat de KNVB zich hard gaat maken voor het behoud van de vrouwentak van de Eredivisie. "Samen met NOC*NSF trekken we sportbreed op bij de overheid, met als doel de clubs te kunnen helpen met organisatorische en financiële problemen als gevolg van de coronacrisis. Ook de vraag hoe gemeenten omgaan met de kosten voor verenigingen loopt. Op dit moment is het echter nog te vroeg voor concrete maatregelen."

De clubs kunnen sowieso terecht bij de bond voor het noodfonds van de ING, al is het onduidelijk welk deel daarvoor ook voor de vrouwen is bestemd. Daarnaast staat de KNVB sowieso garant voor vijftigduizend euro, maar dat geldt ook voor de andere reguliere clubs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen