Roda JC-investeerder Hogenelst vertrekt definitief

21 april 2020, 12:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Roda JC-investeerder Roland Hogenelst heeft zoals aangekondigd de club verlaten. De eigenaar van restaurantketen La Cubanita, die de club redde van de ondergang, heeft besloten om na onenigheid met de mede-investeerders te vertrekken. Het miljoen dat hij in de club uit Kerkrade heeft gestoken, rekent hij als verloren.

Dat schrijven De Limburger en Voetbal International. "Ik wil het nieuwe clubje investeerders Stienstra, Koster en Hodenius niet in de weg zitten. Ik accepteer dat ik al mijn investeringen kwijt ben en ik hoop dat ik uiteindelijk een bijdrage heb mogen leveren aan een financieel gezond, succesvol Roda JC", aldus Hogenelst tegenover het weekblad. Veel dieper wil hij er niet op ingaan, omdat hij momenteel andere dingen aan zijn hoofd heeft.

Tachtig procent van de aandelen die de stichting FS United in handen heeft, wordt pas vanaf volgend seizoen verdeeld over de investeerders. Hogenelst stak samen met Stijn Koster meer dan een miljoen euro in de club, om die te redden na het fiasco met de Mauricio Garcia de la Vega. In de nieuwe plannen van Roda JC is echter ook een grote rol weggelegd voor Roger Hodenius, eveneens een ondernemer. Omdat hij wel kan investeren, is er over zijn inbreng een conflict ontstaan tussen de ondernemers. Hogenelst is het kind van de rekening geworden, al gaf hij eerder wel aan dat hij de de aandelen waarop hij nog rechtgeeft, wil laten uitbetalen. Of dat gebeurt, is nog onduidelijk.

Lees ook: Onrust bij Roda: investeerders oneens over toekomst

Zeker is dat de nieuwe investeerders nog een lange weg hebben te gaan, want het zijn niet de enige problemen die er bij Roda JC zijn: ook financieel is er door de coronacrisis nog een lange weg te gaan voor dit seizoen. Er is nog zo'n zeven á acht ton nodig om de rest van dit seizoen te overleven. Wie daarvoor op moet draaien, is nog niet bekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen