Stevens: "Als het in Mönchengladbach kan, waarom hier niet?"

21 april 2020, 08:49

Huub Stevens zou het een goed idee vinden als er net als in Duitsland wordt gekeken naar de opties om de competitie toch op een manier nog af te ronden. De Nederlander, die bij Schalke 04 commissaris is, vraagt zich af wat de verschillen tussen beide landen zijn. "Als blijkt dat er volgende maand op drie kwartier rijden in Mönchengladbach gewoon weer gevoetbald kan worden, waarom zou dat hier over een tijdje niet ook kunnen?", vraagt hij zich hardop af.

Tegenover het Eindhovens Dagblad gaat hij in op de situatie. Natuurlijk staat de gezondheid voorop, maar de belangen in de voetbalwereld zijn ook groot, zo stelt Stevens. "Spelen zonder publiek is zeker niet alles, maar veel mensen zullen er uiteindelijk toch blij mee zijn als ze thuis kunnen kijken. Je kunt miljoenen mensen in hun eigen huis iets bieden, juist op een moment dat ze thuis moeten blijven", denkt hij.

Lees ookHervatting Bundesliga komt in zicht

Waar dat in Duitsland vermoedelijk de realiteit wordt, wacht in Nederland zoals het momenteel staat een totale voetbalstop tot (ver) na de zomer. "Er zijn zeker haken en ogen, maar in Duitsland is blijkbaar toch het idee dat via uitgebreid testen en weinig toeschouwers de veiligheid te waarborgen is. Dat er nu allerlei verschillen tussen landen kunnen ontstaan, is soms moeilijk te begrijpen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen