'Ten Rouwelaar kan mooie stap maken als keeperstrainer'

'Ten Rouwelaar kan mooie stap maken als keeperstrainer'

21 april 2020 – Jelle ten Rouwelaar (39) staat vermoedelijk een mooie transfer te wachten als keeperstrainer. De voormalig goalie van NAC Breda maakt nu deel uit van de technische staf in Brabant, maar kan op interesse rekenen vanuit FC Groningen, Anderlecht en mogelijk ook PSV. Inmiddels heeft hij om toestemming gevraagd om te mogen vertrekken.Dat schrijft BN/De Stem althans. Ten Rouwelaar heeft nog een contract tot en met 2021 en om die reden zou NAC Breda een kleine transfersom verlangen voor Ten Rouwelaar. "Jelle heeft laten blijken toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Dat klopt", bevestigt technisch directeur Tom Van Den Abbeele tegenover de ochtendkrant. "Wij zoeken naar een oplossing die voor alle partijen goed is." Anderlecht en FC Groningen hebben zich zelfs al officieel gemeld bij de Eerste Divisie-club.

In het hoge noorden kan hij aan de slag als de opvolger van Bas Roorda, die in het nieuwe seizoen overstapt naar PSV om daar teammanager te worden. Hoewel de Eindhovenaren zich officieel nog niet hebben gemeld, komt ook daar een vacature. Recentelijk werd er voor komend seizoen afscheid genomen van keeperstrainer Ruud Hesp.

In het verleden was Ten Rouwelaar jarenlang actief namens NAC Breda. Hij speelde meer dan 350 wedstrijden namens De Parel van het Zuiden. De Friese doelman heeft tevens een verleden bij FC Groningen en PSV. Daarnaast kwam hij uit voor FC Emmen, FC Groningen, PEC Zwolle, FC Eindhoven en Austria Wien.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020