Verwachting: pas in najaar wordt in Nederland weer gevoetbald

20 april 2020, 22:58

Deze week wordt duidelijkheid verwacht over de Eredivisie en de Eerste Divisie. Morgen (dinsdag) geeft het kabinet een update over de coronamaatregelen, waarna de KNVB en de clubs hun besluiten kunnen nemen over het lopende seizoen. De verwachting is dat er voor 1 september in Nederland niet meer gevoetbald wordt. Ook niet achter gesloten deuren.

Zeer waarschijnlijk wordt het verbod op evenementen tot het najaar verlengd. 1 september lijkt een logische datum gezien het besluit in Duitsland en België. Maar volgens RTL Nieuws is ook 1 oktober een optie. In Duitsland betekent het verbod op evenementen nog niet automatisch een streep door het voetbal. Onze oosterburen hebben de mogelijkheid om achter gesloten deuren te voetballen. In Nederland heerst een andere gedachte.

UEFA hoopt: "Beter om zonder fans te spelen dan niet"

Burgemeesters riepen vorige week al op tot een verbod op betaald voetbal tot 1 september. Omdat [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366293/fox-sports-heeft-laatste-deel-tv-gelden-uitgekeerd/,_blank,FOX Sports] tv-gelden al uitkeerde, staat er bij clubs ook minder druk op de ketel. 'Wat ook meespeelt: de UEFA lijkt zijn toon te matigen. De machtige Europese voetbalbond dreigde eerder nog met harde sancties voor landen die hun nationale competities vroegtijdig beëindigen', schrijft het Algemeen Dagblad.

Volgens het AD dringt het complete betaalde voetbal aan op zoveel mogelijk duidelijkheid. Het liefst hebben ze dat premier Mark Rutte dit morgen verschaft tijdens zijn persconferentie. Zodra die er is, kan het Nederlandse voetbal zich verder buigen over wat er moet gebeuren met dit seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen