Vreven: "Niet eerlijk om alleen hem zwartepiet toe te spelen"

20 april 2020, 21:49

Al snel had Stijn Vreven door dat Lokeren in de problemen zat. Vijf maanden na zijn aanstelling is de Belgische club failliet. Ondanks alles vindt Vreven het onterecht dat voorzitter Louis de Vries alle schuld krijgt van het bankroet.

Vreven kreeg de belofte dat Lokeren snel nieuwe spelers zou aantrekken. "Dat gebeurde niet en we trokken ook geen transfervrije spelers aan. Toen mijn betere spelers ook nog eens vertrokken, wist ik dat het heel lastig zou worden", doet de oud-trainer van NAC Breda zijn verhaal aan Sporza. "Toen waren er de betalingsproblemen en de klachten van de spelers: dan gaat het niet meer om het sportieve."

Lees meer: Vreven's Sporting Lokeren officieel failliet verklaard

Het maakte van Vreven een kapitein van een zinkend schip. "Het was soms irreëel: ik kwam op de club en daar was bijna niemand meer. Het was een spookclub geworden. Alle respect voor de spelers dat ze het zo lang volgehouden hebben", aldus de Belg, die weigert achteraf met modder te gooien. "Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik aan het lijntje werd gehouden of dat me onder valse voorwendselen een contract werd aangeboden."

Vreven erkent ook dat preses De Vries zijn beloftes niet heeft kunnen waarmaken. "Dat weet hij ook. Daardoor is de club in de problemen geraakt. Ik denk dat zijn wil goed was en dat hij alles gedaan heeft om de club te redden, maar als je als coach blijft verliezen, dan zijn er geen excuses. Hier ook niet. Ik ben waarschijnlijk even teleurgesteld als hij. Je ziet het aan hem. Hij is ook stuk. Hij heeft ook gefaald, maar we werken op een professioneel niveau. Hij moet zijn beloftes waarmaken, maar het zou niet eerlijk zijn om alleen hem de zwartepiet toe te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen