Arsenal zet als eerste Engelse topclub mes in salarissen spelers

20 april 2020, 19:04   Bijgewerkt: 20 april 2020, 19:51

Arsenal gaat als eerste Engelse topclub salarisverlaging doorvoeren. De club heeft een akkoord bereikt met de spelers en technische staf, zo wordt gemeld via de officiële kanalen. Het betreft een verlaging van 12,5 procent op het totale jaarinkomen. Arsenal voerde moeizame onderhandelingen om dit gedaan te krijgen.

Het salaris is een flinke kostenpost op de balans van Arsenal. Jaarlijks maakt de club circa 260 miljoen euro over op de rekeningen van spelers en stafleden. Na het akkoord kunnen The Gunners naar verluidt zo'n 28 miljoen euro besparen. Gezien de coronacrisis staan de financiën in het Emirates Stadium flink onder druk. De grootverdieners van Arsenal gingen in eerste instantie niet direct mee in de wens van hun werkgever.

In de bereikte overeenkomst is afgesproken dat Arsenal terugbetaalt bij behaalde doelstellingen. Sportief succes betekent dat Arsenal meer inkomsten genereert. De gemaakte afspraken zijn gebaseerd op de aanname dat het Premier League-seizoen wordt afgemaakt en er mediagelden richting Londen komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen