Franse spelersvakbond: stop het seizoen, bescherm de spelers

20 april 2020, 12:53

De Franse spelersvakbond wil het seizoen zo snel mogelijk beëindigen. De UNFP pleit voor een afgelasting voor de hoogste drie Franse afdelingen: eerder al ging er in Frankrijk een streep door het spelen op alle lagere niveaus. Voorzitter en oud-international Sylvain Kastendeuch is helder: 'We moeten de spelers beschermen tegen de risico's waaraan ze worden blootgesteld.'

Dat stelt hij tegenover Le Monde in een column. Volgens Kasteundeuch is niet alleen het coronavirus een mogelijk gevaar, ook het feit dat er zo'n druk programma gepland moet worden, als al het voetbal ingehaald moet worden in een aantal weken. 'Dat brengt grote fysieke risico's met zich mee voor de spelers. Zo veel wedstrijden in zo'n korte tijd, geeft een grote kans op vermoeidheid en spierblessures', schrijft de voormalig voetballer. Hij beroept zich daarbij op onderzoek van de FIFPro en de UNFP zelf. 

Frankrijk maakt deel uit van de grote competities in Europa, waarvan de UEFA alles in het werk wil stellen om ze koste wat het kost uit te spelen. Het stopzetten van de competities kost namelijk miljarden als er een streep door alle wedstrijden gaat. Volgens Kastendeuch is het naast het beschermen van de spelers ook maatschappelijk niet uit te leggen dat er in deze tijden gevoetbald moet worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen