'PSV na dit jaar niet door met huurlingen Rodriguez en Mitroglou'

20 april 2020, 07:57

PSV gaat na dit seizoen vermoedelijk afscheid nemen van huurlingen Ricardo Rodriguez en Kostas Mitroglou. Hoewel de linksachter van AC Milan een uitstekende indruk maakte in de periode dat hij speelde, kunnen de Eindhovenaren zijn salaris simpelweg niet nog een jaar opbrengen. Ook krijgt Daniel Schwaab – zoals eerder aangekondigd – geen nieuwe verbintenis.

Dat schrijft het Eindhovens Dagblad althans. Mitrogolou begon nog aardig als huurling, maar zijn inbreng was met achttien officiële optredens, vrijwel allemaal als invaller, zeer beperkt en viel kwalitatief vaak door de mand. Rodríguez bleek als linksachter juist een oplossing, maar zijn salaris is volgens het ED te hoog om nog een jaar op te brengen. Schwaab kende een matig seizoen en zal vertrekken, zoals eerder ook werd gecommuniceerd. Wat er met Ibrahim Afellay zal gebeuren, is onduidelijk. Volgens het regionale dagblad wordt zijn inbreng op trainingen gewaardeerd, maar veel speeltijd kreeg hij niet.

Lees ook: PSV en Schwaab na dit seizoen uit elkaar: géén nieuw contract

Roger Schmidt kan daarentegen wel weer beschikken over de verhuurde spelers. 'Onder meer Armando Obispo en Mauro Júnior zijn na respectievelijk een jaar in Arnhem en Almelo aangesterkt. Dante Rigo kende na de winterstop bij Sparta een uitstekende periode en ook Maxi Romero was in Argentinië op dreef', schrijft het ED over de verhuurde talenten van PSV. Van de nieuwe coach Schimdt is het bekend dat hij graag met jonge voetballers werkt.

Ook Patrick van Aanholt werd gelinkt aan PSV, maar zondag werd duidelijk dat ook Paris Saint-Germain interesse heeft in de linksachter van Crystal Palace. Omdat Rodriguez door de coronacrisis te duur is om blijvend over te nemen, zou PSV haar blik hebben gericht op de Nederlander.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen