Anderhalve meter afstand bij publiek is bijna onmogelijk

20 april 2020, 07:43   Bijgewerkt: 20 april 2020, 07:56

Voetbal met publiek dat onderling anderhalve meter moet houden kan weleens een onmogelijke puzzel worden. Dat stelt Henk Markerink, directeur van de Johan Cruijf ArenA. Als verantwoordelijke denkt hij met zijn team na over een alternatief waarbij iedereen op goede afstand van elkaar blijft, maar merkt dat het uiterst moeilijk is. "Die puzzel is niet makkelijk. Sterker nog, eigenlijk denk ik dat die knoop niet is te ontwarren."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "In de vakken is wel rekening te houden met die – zoals premier Rutte het noemde – nieuwe realiteit. Fans, veel minder dan normaal natuurlijk, kunnen met anderhalve meter tussenruimte naast, voor en achter zich plaatsnemen", weet hij. Toch is er ook een flink aantal knelpunten. "Wat als iemand midden in de rij naar het toilet moet? Dan zal hij mensen willen passeren en dat is niet de bedoeling. Het betreden en verlaten van het stadion, het toiletbezoek én de horecapunten zullen social distancing vrijwel onmogelijk maken."

Lees ookAmsterdam kan nog geen zekerheid geven over organisatie EK 

Ook lijkt het vooral een theoretische situatie, want wat als er emoties loskomen? "Wat gebeurt er na een doelpunt van Ajax? Een tegentreffer? Of een discutabele beslissing van de scheidsrechter? We praten over de Johan Cruijff ArenA, waar normaal gesproken meer dan vijftigduizend mensen in kunnen, en niet over een zaaltje", weet Markerink, die vreest dat voetbal zonder publiek daarom voorlopig de realiteit blijft. "Aanvankelijk ging iedereen – ook ik – ervan uit dat in augustus, september alles wel weer back to normal zou zijn, dat er weer in volle stadions zou kunnen worden gespeeld. Maar de geluiden dat dit niet zo is, worden steeds sterker", aldus Markerink.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen