NOC*NSF: tijd is rijp om trainingscentra te heropenen

19 april 2020, 23:56   Bijgewerkt: 20 april 2020, 00:03

Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF hoopt dat het kabinet dinsdag de trainingsmogelijkheden voor topsporters verruimt. "We denken dat de topsport er klaar voor is", laat hij zondag weten bij Studio Sport.

Trainingscentra in Nederland zijn al meer dan een maand gesloten. Dinsdag maakt het kabinet bekend of er na 28 april bepaalde maatregelen worden versoepeld. "We hebben protocollen ontwikkeld, in samenspraak met het RIVM. Topsporters zijn in staat in een beschermde omgeving in kleine groepjes te trainen, met inachtneming van de regels uiteraard."

In Duitsland kunnen topsporters wel weer bij trainingscentra terecht. Zo trainen, onder strikte voorwaarden, voetballers weer. Hendriks weet dat er echter een wezenlijk verschil is Duitsland en Nederland. "Als de ziekenhuizen onder druk staan, heb je te maken met een andere realiteit. Dat was de realiteit van Nederland. De regering heeft een beleid uitgestippeld en dat heeft effect. Maar we wachten rustig af, net als de andere sectoren. We begrijpen dat het heel kritisch wordt bekeken omdat we geen risico kunnen nemen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen