Toekomst Van Aken ongewis: "Gesprek door crisis uitgesteld"

Toekomst Van Aken ongewis: "Gesprek door crisis uitgesteld"

19 april 2020 – Joost van Aken weet nog niet waar hij volgend seizoen speelt. De 25-jarige verdediger wordt dit seizoen door Sheffield Wednesday verhuurd aan VfL Osnabrück, waar zijn huurcontract binnenkort afloopt. "Ik heb vanuit Sheffield nog geen plannen vernomen. We zouden een gesprek hebben, maar dat is door de coronacrisis uitgesteld", laat hij weten aan NH Nieuws.Van Aken wordt aan de Duitse club verhuurd omdat hij in Engeland weinig aan spelen toekwam. Bijna drie jaar geleden verruilde hij sc Heerenveen voor Sheffield Wednesday. "Ik heb destijds meerdere aanbiedingen gehad. De optie van Sheffield leek mij het beste voor mijn ontwikkeling. Mede vanwege een deel van mijn spel wat in mijn ogen beter kon, heb ik besloten om voor Engeland te kiezen", legt hij uit waarom hij destijds voor het Engelse avontuur koos.

Mede door blessures kwam Van Aken weinig aan spelen toe in Engeland. "Afgelopen zomer sloot ik na een operatie weer bij de groep aan. Ik was niet de eerste keus op mijn positie. Ik had lange tijd niet gevoetbald en wilde naar een club waar de kans groot was dat ik wekelijks zou spelen. Ik zat er niet op te wachten om elke wedstrijd op de bank of de tribune te moeten zitten."

Om meer aan spelen toe te komen, verkaste Van Aken naar Osnabrück. In de 2. Bundesliga speelde de verdediger dit seizoen twintig wedstrijden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021

  2. zaterdag 16 januari 2021