Geblesseerde Janssen zet bekerfinale nog niet uit zijn hoofd

Geblesseerde Janssen zet bekerfinale nog niet uit zijn hoofd

19 april 2020 – Als het coronavirus niet rondwaarde, hadden FC Utrecht en Feyenoord het vanavond in de finale van de KNVB Beker tegen elkaar opgenomen. Willem Janssen zou in De Kuip aanwezig zijn geweest, maar niet op het veld. De 33-jarige verdediger is namelijk herstellende van een zware knieblessure. De kans is klein dat Janssen weer fit is op 12 juli, de nieuwe datum voor de bekerfinale.

Het is nog wel de vraag of er dan weer gevoetbald kan worden. Het is niet ondenkbaar dat de eindstrijd wederom wordt verzet. "Maar als de finale naar volgend seizoen gaat, is de kans wel aanwezig dat ik 'm kan spelen. Maar zo denk ik niet, hoor. Ik hoop gewoon dat de finale dit seizoen wordt gespeeld", zegt Janssen in een interview met het Algemeen Dagblad.

Wanneer de finale ook wordt gespeeld: Janssen blijft hard werken aan zijn herstel. In januari liep hij voor de tweede keer een zware kruisbandblessure op. "Ik heb geen moment de angst dat ik niet meer terugkom op niveau. Natuurlijk heb ik die vraag in de media gehoord, zelfs de trainer sprak een beetje uit dat het met mijn leeftijd moeilijk wordt. Natuurlijk heb ik me afgevraagd wanneer ik terugkom, of de ploeg dan draait, of er nog plek voor me is. Al heb je een hoop laten zien; er kan zomaar iemand anders op je plek staan. Dat speelt in de eerste week echt wel door je hoofd. Net als die bekerfinale, dat je ineens beseft: jemig, die ga ik missen. Dat ik volgend jaar nog een contract heb, geeft wel heel veel rust", zegt hij.

Twijfels over of hij ooit weer op het voetbalveld staat, heeft Janssen niet. "Leeftijd hoeft niks te zeggen, ik voel me hartstikke fit en ik heb de laatste vier seizoenen alles gespeeld", aldus de verdediger. "Ik ben gewoon terug in de voorbereiding, schrijf dat maar op. Echt hoor", zegt hij lachend.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021

  3. donderdag 15 april 2021