Ferguson bood Ronaldo in 2009 aan bij FC Barcelona

19 april 2020, 20:25

Cristiano Ronaldo had in 2009 de kans om ook aan de slag te gaan bij FC Barcelona. Manchester United-manager Sir Alex Ferguson zag de Portugees veel liever naar Catalonië dan naar Madrid vertrekken en bood hem ondanks een naderend akkoord met Real aan bij Barça. De Portugees wilde daar zelf echter niets van weten.

Dat vertelt Ramón Calderón tegenover Al Mayadeen over de onderhandelingen. De voormalig preses van Real Madrid doet een boekje open over de transfer, die in 2007 en 2008 ook al in de maak was. Ferguson wilde eerder echter telkens niet meewerken, omdat hij Real Madrid geen sympathieke club zou vinden. 

Daarom bood hij Ronaldo aan bij FC Barcelona, dat graag gebruik had gemaakt van het aanbod. De Portugees wilde zelf echter alleen naar Real Madrid en om te voorkomen dat hij alsnog naar Catalonië zou gaan, werd een afspraak op papier gezet. Als de overgang alsnog niet rond zou komen en Ronaldo zou elders tekenen, moest er een bedrag van dertig miljoen euro worden betaald. Uiteindelijk gebeurde dat niet en zou Ronaldo tekenen bij Real Madrid: de rest is geschiedenis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen