'Fenerbahçe geïnteresseerd in PSV-middenvelder Mauro Júnior'

'Fenerbahçe geïnteresseerd in PSV-middenvelder Mauro Júnior'

19 april 2020 – Mauro Júnior mag zich mogelijk verheugen op een transfer naar Turkije. De spelmaker, die momenteel door PSV wordt verhuurd aan Heracles Almelo en daar een meer dan prima indruk maakt, staat in de belangstelling van Fenerbahçe. Zij zouden hem in eerste aanzet willen huren.

Dat schrijft de Turkse krant Tarvim althans. Op de sportpagina's van het medium staat Júnior groots afgebeeld. Bij Fenerbahçe zouden ze in hem de nieuwe Alex zien, die tussen 2004 en 2012 furore maakte bij de Turkse topploeg. De Braziliaanse middenvelder won zes hoofdprijzen in Istanbul en speelde 67 interlands namens Brazilië.

Dat Júnior met zijn landgenoot in verband wordt gebracht is eervol en gebeurt niet zomaar: hij zou 2,5 maand zijn gevolgd door de scouts van de Turkse topclub. Mede vanwege de financiëring zou Fenerbahçe hem eerst willen huren en daarbij een optie tot koop willen bedingen.

Júnior, die 29 duels speelde dit seizoen en daarin zes goals maakte en evenveel assists gaf, maakte met zijn creativiteit veel indruk in Overijssel, iets dat lang op het middenveld van de Eindhovenaren met node werd gemist dit seizoen. Frank Wormuth zei begin maart nog dat hij zeker wist dat de Braziliaan volgend jaar een kans krijgt bij het eerste van PSV. Mogelijk voorkomt Fenerbahce dat scenario dus.

gerelateerd