Gosens had steun aan 'spookoproep' voor Duitsland

19 april 2020, 12:51

Robin Gosens was zeer blij met de 'spookoproep' van bondscoach Joachim Löw. De Duitse bondscoach had de back van Atalanta Bergamo willen oproepen, maar de wedstrijden werden afgelast en de oproep kwam dus niet. Ook hoorde hij zelf niets van de keuzeheer. "Ik heb alleen via de media vernomen dat ik in maart zou worden opgeroepen."

Dat vertelt hij tegenover Bild. "Door die oproep kon ik even aan iets anders denken in plaats van al het leed en verdriet. Daarvoor ben ik erg dankbaar", laat de voormalig verdediger van onder andere Heracles Almelo weten. "Ik ga ervan uit dat Jogi Löw onder normale omstandigheden contact met mij had opgenomen. Maar ik zie het als een teken dat ik mijn kans ga krijgen."

Lees ook: "Ik zou Atalanta's Gosens graag bij het Nederlands elftal zien"

Anders dan eerder werd verondersteld betekende die oproep niet dat Gosens zijn definitieve keuze al heeft gemaakt, zo laat hij nogmaals weten aan TC/Tubantia. Tegenover het dagblad vertelt hij ook dat hij hoopt dat de Serie A nog kan worden afgemaakt. "Maar het is ook raar, mensen hebben verdriet, ga je dan voetballen? Iedereen is hier wel iemand kwijtgeraakt. Als we de competitie uitspelen, is dat voor de werknemers, voor het behoud van hun banen. We kunnen niet in Lombardije spelen, het is hier nog te gevaarlijk." 

Eerder gebeurde dat in de Champions League nog wel tussen Atalanta Bergamo en Valencia. Het zou een van de redenen zijn geweest voor de flinke verspreiding van het coronavirus in Lombardije. Het leek de mooiste wedstijd uit de loopbaan van Gosens. "Maar op de tribune begon de ellende misschien. En -  dit is misschien dramatisch gesteld - was het voor sommige supporters het begin van het einde. Mijn directe tegenstander bleek ook corona te hebben. Ik heb geen symptomen gehad." 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen