'UEFA stelt data van afmaken Champions League vast'

19 april 2020, 10:16   Bijgewerkt: 19 april 2020, 11:05

De UEFA heeft de speeldata voor het vervolg van de Champions League vermoedelijk vastgesteld. Vanaf begin augustus worden de kwartfinales hervat, waarbij de heenduels en returns drie dagen tussen elkaar liggen. De finale moet dan op 29 augustus in Istanbul worden gespeeld. Het reguliere nieuwe CL-seizoen start pas op 20 oktober. Momenteel ligt het belangrijkste toernooi van Europa stil vanwege de coronacrisis.

Dat schrijft Sky Italia althans op basis van bronnen bij de UEFA. Op 11-12 augustus moet er weer worden afgetrapt in het miljardenbal, al zal dat vermoedelijk nog iets eerder zijn. De returns bij Manchester City – Real Madrid, Juventus – Olympique Lyon, FC Barcelona – Napoli en Bayern Müchen – Chelsea moeten nog worden gespeeld om te bepalen wie met Paris Saint-Germain, Atalanta Bergamo, RB Leipzig en Atlético Madrid de kwartfinales ingaan.

Er wordt om de drie dagen een wedstrijd gespeeld, waarbij het gaat om een heen- en terugduel. Of dat gebeurt op neutraal terrein of in de stadions van de clubs, is nog niet bekend. Wel blijft het Olympisch Stadion van Istanbul vooralsnog het onderkomen van de finale van de Champions League.

Het nieuwe seizoen van het miljardenbal wordt pas afgetrapt eind oktober: op dinsdag 20 oktober hoopt de Europese voetbalbond de eerste speelronde van de groepsfase af te werken. Dat betekent wel dat de voorrondes op dat moment al moeten zijn gespeeld. In de regel beginnen die ruim twee maanden voordat de groepsfase start. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen