Amsterdam kan nog geen zekerheid geven over organisatie EK

19 april 2020, 08:53

Amsterdam kan nog altijd geen honderd procent zekerheid geven over de organisatie van het Europees Kampioenschap. De Johan Cruijff ArenA moet ook in 2021 het onderkomen worden voor vier groepsduels en een achtstefinale, maar dat is nog altijd niet zeker. "Door alle problemen en zorgen is deze beslissing nog even uitgesteld", vertelt Henk Markerink, directeur van de Johan Cruijff ArenA.

Tegenover het Algemeen Dagblad gaat hij in op de organisatie. De UEFA wil dezelfde twaalf speelsteden aanhouden bij het uitgestelde EK, maar eerder lieten ook München, Rome en Bilbao weten te twijfelen over de organisatie. Amsterdam wil nog altijd graag, maar kan simpelweg nog geen zekerheid bieden vanwege alle twijfels door het coronavirus.

Lees ook: München moet nog bevestigen of het EK-gastheer wil blijven

"De KNVB wil graag. Wij ook, maar hebben ook andere dingen in die periode al gepland staan. Daar moeten we dus mee puzzelen en met die nieuwe tekening zijn we nu op de achtergrond met potlood bezig. De gemeente Amsterdam moet er nog een ei over leggen", legt Markerink de moeilijkheidsgraad uit. Ook Schiphol speelde een grote rol bij lancering van Amsterdam als speelstad. Mochten München, Rome en Bilbao zich terugtrekken, dan zou Rusland de helpende hand willen toesteken.

Amsterdam, Bakoe, Bilbao, Boekarest, Boedapest, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, Londen, München, Rome en St. Petersburg zijn de speelsteden voor het EK. Bij de UEFA gaat men er vooralsnog vanuit dat in die steden volgend jaar van 11 juni tot 11 juli het toernooi wordt gespeeld. "De intentie is om dezelfde speelsteden en hetzelfde speelschema te gebruiken. Het schema is nog niet officieel bevestigd. Daarover voert de UEFA nog overleg met de twaalf speelsteden", liet een woordvoerder eerder weten. Officieel is dat dus zeker allerminst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen