"Pas na twee, drie rondes komt Oostenrijk in buurt van Nederland"

"Pas na twee, drie rondes komt Oostenrijk in buurt van Nederland"

18 april 2020 – De Oostenrijkse regering versoepelde deze week de coronamaatregelen. "Maar pas na twee of drie van die rondes komen ze in de buurt van hoe het nu in Nederland is", verduidelijkt Alex Pastoor, die als trainer werkzaam is in het Alpenland. Hij verlengde gisteren (vrijdag) zijn contract bij Altach."Wel is opvallend: in deze eerste versoepeling zijn al direct de Spitzensportler, de topsporters, meegenomen. Die mogen weer in kleine groepjes beginnen met trainen. Net als in Duitsland vindt men dat beroepssporters hun 'werk' moeten kunnen doen. En ook onder topsportcondities, dus op het eigen complex", zegt Pastoor in het Algemeen Dagblad.

Pastoor verlengt in Oostenrijk: "Hij past perfect bij de club"

Daarom kan Pastoor met Altach in principe de draad weer voorzichtig oppakken. "Maar ik wacht nog wel komende maandag af voor ik écht afreis. Dan is er een videovergadering met alle clubs. Afgelopen week bleek er nog veel onderlinge verdeeldheid. Tv-gelden zijn ook in Oostenrijk enorm belangrijk, dus er lijkt een meerderheid die het seizoen wil uitspelen."

Het is dus even afwachten of Pastoor op korte termijn weer richting Oostenrijk gaat. "Stel: er komt wel een herstart, maar niet voor 1 juli, dan blijf ik ook nog langer in Nederland. Dan geef ik onze spelers voorlopig helemaal vrij. De boog kan niet steeds gespannen blijven."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 7 juli 2020

  2. maandag 6 juli 2020