Pröpper: "Engeland is moeilijk voor te stellen zonder sport"

Pröpper: "Engeland is moeilijk voor te stellen zonder sport"

18 april 2020 – Voor Davy Pröpper staat het voetballeven in Engeland stil door de coronacrisis. De spelverdeler van Brighton & Hove Albion en het Nederlands elftal geeft aan dat er qua begeleiding niets aan het toeval wordt overgelaten door de club.De Premier League-club zorgt ervoor dat ook zonder groepstraining de selectie fit genoeg blijft. "We hebben spullen gekregen voor oefeningen, zoals een fiets, gewichten en elastieken. We volgen groepstrainingen via Zoom. De eerste weken hadden we vier dagen in de week contact. En we maakten veelvuldig gebruik van de groepsapp", vertelt de voormalig Vitessenaar en PSV'er aan De Gelderlander.

Van eenzaamheid heeft Pröpper ook geen last, want dochtertje Rocky is ook in Engeland. Het land dat normaliter bruist van beleving en sport, staat nagenoeg stil. En dat is raar, vindt de speler van de Engelse nummer vijftien. "Engeland is moeilijk voor te stellen zonder sport. De maatregelen verrassen me daarmee niet. Of we de competitie uitspelen, is onduidelijk. Ik waag me niet aan voorspellingen. En een oplossing heb ik ook niet. Ik denk alleen dat veiligheid voor alles gaat en dat voetbal nu niet het belangrijkste is. Onwezenlijk is alles wel."

Geen EK
Bovendien had Pröpper deze zomer zeer waarschijnlijk in de EK-selectie van bondscoach Ronald Koeman gezeten. Het toernooi werd echter opgeschoven naar 2021. Jammer, vindt hij. Al viel er niets aan te doen volgens de 19-voudig international. "Ik verheug me nu al op volgend jaar en ga er alles aan doen om er dan bij te zijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 5 juli 2020

  2. zaterdag 4 juli 2020

  3. vrijdag 3 juli 2020