Te Wierik in contractuele spagaat: "Het blijft gissen"

18 april 2020, 12:02

Ook contractueel gezien is de coronacrisis een doorn in het oog. Omdat de competities zeer waarschijnlijk – als ze hervat worden – na 1 juli afgemaakt worden, lopen veel contracten af als het seizoen nog bezig is. Zo ook bij Mike te Wierik, die FC Groningen op 1 juli voor het Derby County van Phillip Cocu zou verlaten.

Hoe die kwestie precies opgelost gaat worden, weer de verdediger en aanvoerder van Groningen in gesprek met Tubantia ook niet. "Ik loop uit mijn contract. Dus het kan zijn dat ik na 1 juli niet voor FC Groningen kan uitkomen en niet voor Derby County. Het blijft gissen", laat hij weten. Te Wierik zit in hetzelfde schuitje als bijvoorbeeld Hakim Ziyech, die na dit seizoen naar Chelsea zou vertrekken.

Ondanks de lastige situatie en de wereldcrisis, kijkt Te Wierik wel uit naar zijn Engelse avontuur. Er komt voor hem namelijk een droom uit. "Toen ik als jonge jongen bij Heracles kwam, droomde ik van een transfer naar Engeland. Ik ga dat nu dus echt meemaken." Vooral het trainingscomplex doet hem watertanden. "Er liggen zeventien velden en er is een zwembad, niet normaal. Daar zeggen ze: eerst het gras, dan de rest. Echt, er is geen zwart sprietje te bekennen. Nederland is voetbalgek, Engeland ademt voetbal."

Lees ook: Te Wierik wil voetballend vermogen toevoegen bij Derby County

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen