Van Praag uit zorgen over vele bestuurlijke wisselingen

18 april 2020, 09:47

Het Nederlandse voetbal valt door verschillende meningen uit elkaar, zo stelt voormalig KNVB-voorzitter Michael van Praag. De huidige bestuurder van de UEFA was ook veertien jaar directeur van Ajax, maar ziet dat er tegenwoordig veel sneller gewisseld wordt van directeur.

En in Voetbal International laat hij blijken dat geen goed idee te vinden. "Door al die wisselingen gaat er zoveel kennis verloren en dat is schadelijk. Het is daardoor ook veel moeilijker langdurige relaties in het voetbal op te bouwen. Door de persoonlijke banden die je als voorzitters had, was er meer onderling vertrouwen en kon er sneller en beter worden besloten. Wij hebben echt niet alles goed gedaan, maar namen wel veel meer besluiten in het belang van het totale Nederlandse voetbal." Tijdens de coronacrisis valt het op dat clubs het maar moeilijk eens kunnen worden over hoe de competitie al dan niet hervat kan worden.

Vooral het onderscheid op bestuurlijk gebied tussen de Eredivisie en het tweede niveau van Nederland, is volgens Van Praag groter geworden. "Nu staat er een groot hek om de Eredivisie CV en om de Coöperatie Eerste Divisie, alsof het twee aparte werelden zijn. Dat is niet goed voor het voetbal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen