Faber wacht af: "Onzekerheid maakt onrustig en voelt niet goed"

18 april 2020, 08:41

Gezien de huidige maatregelen rondom het coronavirus, wordt er zeer waarschijnlijk voor een lange periode niet gevoetbald in Nederland. Daarmee komt er eerder van verwacht een einde aan het tijdperk van Ernest Faber als hoofdtrainer bij PSV. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft hij aan daar niet al te rouwig om te zijn, want: "Gezondheid staat in het leven altijd op één."

Faber won met PSV op 8 maart dankzij een goal van Denzel Dumfries met 0-1 bij FC Groningen. Het bleek de voorlopig laatste voetbalwedstrijd op het hoogste Nederlandse niveau. Over de ongeslagen reeks van het weer opgeleefde PSV heeft niemand het meer, want door het coronavirus zijn er belangrijkere zaken, zo ziet ook Faber.  "Een oom van mijn vrouw en een aantal andere bekenden zijn wel getroffen door corona, maar gelukkig zijn ze allemaal weer beter geworden. Je schrikt als je hoort hoeveel mensen er dagelijks overlijden."

De beslissing over het al dan niet uitspelen van de competitie laat nog op zich wachten. Faber hoopt vooral de club zich weten te verenigen. "We hebben behoefte aan oplossingen in plaats van negativiteit. Een wereld waarin we elkaar niet direct verwijten maken, maar begrip hebben voor elkaars belangen en van daaruit kijken naar mogelijkheden."

Voor niet uitspelen

Er is veel onduidelijk, ook voor Faber. Zijn contract als hoofdtrainer loopt tot 15 mei, waarna hij daarna door de nieuwe hoofdtrainer Roger Schmidt zou worden opgevolgd. Faber ziet het allemaal wel. "Onzekerheid maakt onrustig en voelt niet goed. Helaas hebben we het zelf niet in de hand. We moeten afgaan op de deskundigen en vertrouwen houden in de toekomst. Ik sta volledig achter het standpunt van de PSV-directie, die vindt dat de eredivisie dit seizoen niet moet worden uitgespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen