Kieft: 'Stengs en Boadu, plak er nog een jaar aan vast bij AZ'

Kieft: 'Stengs en Boadu, plak er nog een jaar aan vast bij AZ'

17 april 2020 – Calvin Stengs en Myron Boadu zouden er goed aan doen om nog een seizoen bij AZ te blijven. De aanvallers worden veelvuldig gelinkt aan bijvoorbeeld een overgang naar Ajax, maar nog een jaar ontwikkelen in Alkmaar zou voor beide voetballers erg goed zijn, stelt oud-international Wim Kieft.

Dat schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. 'Voor de liefhebbers, voor AZ en voor de spelers zelf. Het elftal van AZ heeft het tot dusver prima gedaan in de race om het kampioenschap met Ajax. Als de club deze selectie bij elkaar weet te houden, is AZ volgend seizoen een zekere titelkandidaat', stelt Kieft. 'Met een eventueel kampioenschap, een jaar extra ontwikkeling in de Eredivisie, Champions League of Europa League en een Europees kampioenschap met Oranje kunnen spelers als Stengs en Boadu medio 2021 wellicht een veel grotere stap maken dan ze nu voor mogelijk houden.'

Toch beseft Kieft ook dat jonge talenten een veel minder tweede seizoen kunnen hebben en een transfer dan wel interessant kan zijn. 'Daarom willen de meeste voetballers toch gewoon zo snel mogelijk een klapper maken. Sportief en financieel', aldus Kieft, die wel denkt dat Stengs op termijn de opvolger zou kunnen worden van Hakim Ziyech bij Ajax. 'Als hij wat dynamischer wordt in zijn spel, dan is Stengs in principe een goede vervanger voor Ziyech. Maar kan hij het niveau en vooral de druk van het spelen bij Ajax nu al aan? Zo'n vraag zal Stengs zichzelf ook stellen', weet hij.

gerelateerd