MLS in elk geval nog tot 8 juni stil, oplossing gezocht voor restant

17 april 2020, 21:32

De MLS ligt in elk geval ook de komende anderhalve maand nog stil. De Amerikaanse competitie ligt namelijk in elk geval nog tot 8 juni stil. Dat heeft de organisatie laten weten. Tevens wordt er gekeken naar een mogelijke oplossing voor de rest van het seizoen.

De Amerikaanse voetbalcompetitie lag al stil tot 10 mei, maar die periode is dus met enkele weken verlengd, ondanks dat Donald Trump vandaag (vrijdag) aangaf open te staan voor een hervatting van de belangrijke sporten. Voorlopig wordt er in elk geval nog niet gevoetbald in Amerika. 

Lees ookFrank de Boer: "Bij deze klachten had ik corona wel willen hebben"

Daarnaast is er een organisatie die kijkt naar de afwikkeling van de competitie, dat minimaal tot en met december zal duren. Twee speelrondes zijn tot dusver slechts gespeeld, terwijl er normaliter ook nog de play-offs worden afgewerkt na het seizoen. De MLS is tevens met de spelers in gesprek over compensatie, vanwege de financiële impact op de competitie en de clubs.

'We proberen samen te werken met de MLSPA (spelersvakbond) om een oplossing te vinden, die een vangnet biedt voor alle spelers, om het volledige loon te krijgen als alle wedstrijden met fans worden gespeeld', laat de MLS weten. 'Ook willen we bescherming bieden aan de spelers aan de onderkant van de salarisschaal.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen