'UEFA geeft Atlético alsnog een Champions League-ticket'

17 april 2020, 19:23

Atlético Madrid krijgt mogelijk hulp met het verkrijgen van een Champions League-ticket. Donderdag (gisteren) kwam naar buiten dat de Spaanse voetbalbond de huidige stand gebruikt voor de verdeling van de Europese tickets als er niet meer gevoetbald wordt. Hoewel Atléti dan tot de Europa League veroordeeld zou worden, hoeven ze mogelijk toch niet te vrezen.

Dat schrijft Cadena COPE althans. Volgens het medium wil de UEFA Atlético Madrid in elk scenario uitnodigen voor de Champions League, vanwege de goede prestaties in het recente verleden. In 2014 en 2016 stond de grootmacht uit Madrid namelijk in de finale en deze editie schakelde het titelhouder Liverpool nog uit. Omdat het dus nog een van de kanshebbers was op de eindstrijd en dus via die weg ook nog een ticket had kunnen bemachtigen. Of dit verandert als bijvoorbeeld het miljardenbal nog wel wordt uitgespeeld en Atlético Madrid niet de winnaar wordt, is onduidelijk.

Lees ook: Plan Spaanse voetbalbond wekt woede bij Getafe

Zeker is wel dat wanneer de Madrilenen Champions League-voetbal mislopen, dat er flink wat verandert bij de club. Volgens diverse Spaanse media dreigt er een leegloop als dat scenario werkelijkheid wordt. Bepalende spelers zouden moeten worden verkocht als er slechts een Europa League-ticket komt, omdat de begroting anders niet rond te krijgen is. Met Diego Simeone staat bovendien ook de bestverdienende trainer onder contract bij Atlético Madrid.

Dit scenario zou slecht nieuws kunnen zijn voor Nederland, waar de kampioen dan mogelijk alsnog de voorronde van het miljardenbal ingaat. Dat is alleen aan de hand als de winnaar van de Champions League zich niet rechtstreeks kwalificeert voor de jaargang het seizoen erop. Mogelijk zal het extra ticket voor Atlético Madrid die plek innemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen