Cursisten kunnen dispensatie aanvragen bij KNVB

17 april 2020, 16:00

Kevin Hofland mag volgend seizoen als hoofdtrainer aan het roer staan bij een Eredivisie-club. De op papier assistent-trainer van Fortuna Sittard was bezig aan de laatste loodjes van de trainerscursus, maar mag – ondanks dat die niet wordt afgerond voor het einde van de zomer door coronastop – met dispensatie toch al een Eredivisie-club leiden.

Dat heeft de KNVB laten weten. Eerder vroeg Hofland zich hardop af wat er zou gebeuren met de cursisten – ook op een lager niveau. De KNVB heeft dispensatiecriteria opgesteld voor trainers die aan een opleiding bezig waren, maar die niet meer voor de zomer kunnen afronden. Voor sommigen van hen geldt dat ze al ergens hadden getekend waar ze dat diploma voor nodig hebben.

Lees ookKNVB zit ook in de maag met deelnemers trainerscursus

De UEFA Pro-opleiding is voor het grootste deel al afgerond, maar nog niet helemaal. Dat geldt voor onder andere Dirk Kuyt, John Heitinga, Willem Weijs, Jessica Torny, Rick Kruys, Dennis van der Ree, Aleksander Rankovic, en Rob Penders. Hofland liet eerder al weten na te denken om op eigen benen te staan, mogelijk komt hij nu ook formeel naast Sjors Ulteemet wie Fortuna Sittard ook door wil gaan – te staan. In praktijk leek dat al aan de hand.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen