Burgemeesters: tot zeker 1 september verbod op betaald voetbal

17 april 2020, 15:07   Bijgewerkt: 17 april 2020, 15:21

Burgemeesters uit verscheidene grote steden dringen er bij het kabinet op aan om alle evenementen van deze zomer af te gelasten. Dat melden bronnen tegen de NOS. Voor het voetbal heeft dat grote gevolgen. De KNVB moet zich, als het aan de burgemeesters ligt, alvast gaan richten op het nieuwe seizoen.

In het overleg tussen de veiligheidsregio's en het kabinet is het advies aan de orde geweest. Burgemeesters vinden dat het kabinet een verbod tot 1 september of 1 oktober in moet stellen. Als het advies wordt overgenomen, kan het plan van de KNVB om halverwege juni de Eredivisie en Eerste Divisie te hervatten in de prullenbak worden gegooid. Het seizoen zal dan niet worden afgemaakt.

Ruim een week geleden maakte John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven, in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk dat er in de zomermaanden niet gevoetbald wordt in zijn gemeente. De burgemeesters willen dat de KNVB zich gaat richten op het nieuwe seizoen, door bijvoorbeeld plannen te maken voor coronaproof voetbal. Daarbij moet gedacht worden aan het spelen van wedstrijden met (veel) minder publiek. Ook leeft het idee om meer wedstrijden per week te spelen. Zo komt het afmaken van het seizoen minder snel in gevaar als de maatregelen weer strenger worden.

Vooralsnog zijn grote evenementen met publiek tot 1 juni verboden. Volgende week maakt het kabinet bekend of de huidige maatregelen, die tot en met 28 april gelden, worden verlengd. Dan wordt mogelijk ook duidelijk of er een verbod komt voor evenementen in de zomermaanden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen