Plan Spaanse voetbalbond wekt woede bij Getafe

17 april 2020, 14:40   Bijgewerkt: 17 april 2020, 15:24

Het nieuws dat Getafe een Champions League-ticket misloopt als er dit seizoen niet meer wordt gevoetbald in de Primera División is niet in goede aarde gevallen in het Coliseum Alfonso Pérez. De Spaanse voetbalbond (RFEF) bevestigde donderdag dat de eerste vier ploegen de Champions League ingaan als het seizoen niet kan worden afgemaakt.

De tickets gaan dan naar FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Real Sociedad. Getafe, dat vijfde staat, heeft evenveel punten als Real Sociedad. Daarnaast hebben beide ploegen een doelsaldo van +12. Omdat Real Sociedad vaker scoorde dan Getafe (45 om 37), staat de club van Alexander Isak en Martin Ødegaard vierde. Eerder dit seizoen won Getafe met 2-1 van Real Sociedad, maar het onderlinge resultaat is pas doorslaggevend als de clubs het twee keer tegen elkaar hebben opgenomen.

Ángel Torres, voorzitter van Getafe, begrijpt niets van de RFEF. "Niemand heeft om hun mening gevraagd. Zelfs de voorzitter van de UEFA heeft aangegeven dat Europese uitsluiting dreigt voor landen die voortijdig een einde maken aan hun competitie", zegt hij tegen El Transistor. "De bond heeft iets verzonnen waar niemand om heeft gevraagd. Ik hoop dat La Liga (competitieorganisator, red.) er tegenin gaat."

Torres geeft aan dat hij alles op alles zal zetten om de belangen van Getafe te verdedigen. "We zijn een bescheiden club, maar niemand gaat mij de les lezen over het Spaanse voetbal. Ik ben verontwaardigd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen