De vijf underdogs die je moet zien tijdens EURO 2021

17 april 2020, 15:44

Het EK 2020 is een jaar uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. De bal gaat nu pas rollen op 11 juni 2021, toch kunnen we alvast vooruitkijken naar wat ons te wachten staat. Genoeg voorpret in deze voetballoze weken.

Vanwege het zestigjarig bestaan van de UEFA wordt het EURO 2021 op een bijzondere manier gehouden, namelijk in twaalf verschillende landen. Nog niet eerder waren zoveel landen tegelijk gastheer van de Europese voetbalkampioenschappen. De UEFA heeft laten weten dat het de bedoeling is dat volgend jaar zomer dezelfde steden gastheer blijven, al is dat nog niet helemaal zeker.

Doordat de wedstrijden in meerdere landen te zien zijn, krijgen de supporters de kans om overal in Europa het geweldige voetbal te bekijken. Ofwel in de stadions als dat weer mag, ofwel op tv ofwel live live-streaming. Ook in Amsterdam wordt gevoetbald: drie groepswedstrijden en een achtste finale.

De zomerperiode is echter ook de tijd van vakanties: mocht je niet in Nederland zijn om de wedstrijden live op televisie te kijken, dan kun je natuurlijk gewoon via internet streamen. Je hoeft geen enkel voetbalspektakel te missen, want via internet kun je alles volgen via de Nederlandse zender NPO1 of de Duitse zender ZDF. 

Als je gaat streamen, wil je natuurlijk niets missen van je wedstrijd. Door gebruik te maken van een VPN-verbinding weet je zeker dat je verbinding niet wordt afgeknepen. Niets is zo vervelend als de wedstrijd spannend is en je internet (deels) wegvalt. Mis je precies het mooie doelpunt. Daarnaast biedt een VPN-verbinding je een veilige internet-omgeving. Je moet het zien als een tunnel die afgeschermd is van de buitenwereld en waar jij je dus veilig kunt surfen. Geen last van hackers, gluurders en bemoeiallen. 

Overal ter wereld en op elk apparaat kun je VPN gebruiken, zowel op je laptop, mobiele telefoon als je tablet. Installeer de VPN-app, meld je aan, maak verbinding en geniet live van de voetbalwedstrijden. Heel eenvoudig én betrouwbaar.

Verrassingen EK

Over naar de verrassingen: de groepsloting is weliswaar al geweest, toch is alleen Groep A en B al helemaal compleet. In de andere poules komen namelijk nog ploegen vanuit de play-offs via de Nations League. Ook in de poule van het Nederlands elftal, dat door de goede recente prestaties tot een van de serieuze kanshebbers behoort.

De favoriete landen zijn ook Frankrijk, Spanje en Engeland. Toch zijn er altijd ineens landen die zo goed voetballen en steeds verder komen in het toernooi. Kroatië was op het vorige WK de verrassing en Portugal op het vorige EK als winnaar natuurlijk helemaal. Wie zijn dat voor het komende toernooi?

Wie zijn de underdogs voor het komende EK? 

Sinds 2016 bestaat het EK uit 24 deelnemers. Dit betekent dat niet alleen de poulewinnaars en nummers twee doorgaan, maar ook de vier beste nummers drie. Dat biedt voor de kleinere landen kansen om in een zwaardere poule te overleven. De groep des doods is groep F met Duitsland en Frankrijk. In groep C wordt verwacht dat Nederland groepswinnaar zal worden en vanuit groep B is België de grote favoriet. Van welke landen verwachten we nu niet dat ze zo ver komen? 

{image[326454][right-half][]}Italië - groep A

Het grootste land dat als underdog voor het EURO 2021 wordt genoemd, is Italië. Ondanks dat Italië historisch gezien altijd een van de betere landen is, is dit de laatste jaren niet meer het geval. Met tegenstanders als Wales en Turkije hebben ze komende EK wel een erg goede kans om door te gaan in groep A.

Roberto Mancini beschikt over een fantastisch trackrecord en kende met zijn ploeg een uitstekende kwalificatiereeks. Hij beweerde ook dat het uitgestelde EK juist goed is voor zijn jonge ploeg. Zou het nu na al die jaren van ongeluk het tij keren? Een en ander zal afhangen van de fitheid van topspits Ciro Immobile. 

Portugal - groep F

In groep F is Portugal ingedeeld met Frankrijk en Duitsland. De absolute poule des doods voor regerend titelhouder Portugal, bij wie Cristiano Ronaldo vermoedelijk bezig is aan zijn laatste kunstje met Portugal. Voor hem is te hopen dat ze door deze zware groepsfase komen. Hoewel ze het EK en de Nations League wonnen, wordt Portugal wel gezien als underdog. Eén ding is het zeker, in deze groep zullen zeer spannende wedstrijden te zien zijn: live op tv of via een streamingkanaal. 

Kroatië - groep D 

De Kroaten behoren op voorhand nooit tot de absolute favorieten, maar in het rijtje outsiders staan ze vaak bovenaan. Te klein voor het tafellaken, te groot voor het servet. Na Engeland hebben ze vooralsnog de beste papieren om door te gaan, vooral omdat het succesvolle WK een flinke steun in de rug was.

De Kroaten hebben een aardig sterk team dat al jarenlang meedraait in de subtop van internationale voetbalteams. Ze hebben grote namen in het team, zoals Luka Modric en Ivan Rakitic. Ondanks een niet geheel vlekkeloze EK-kwalificatiecyclus kun je er wel vanuit gaan dat ze doorgaan in de poule.

{image[337426][left-half][]}Oekraïne - groep C

In de poule met het Nederlands elftal is Oekraïne een van de gevaarlijke underdogs. De ploeg van Andriy Shevchenko was een van de eerste teams die zich kwalificeerde voor het EK – eerder dan Oranje. En in de kwalificatie hield het Portugal achter zich. Ronald Koeman moet dan ook serieus rekening houden met deze tegenstander van formaat, al blijft Nederland natuurlijk de favoriet in de groep.

Kosovo - play-offs

De laatste underdog is Kosovo. Kosovo moet zich allereerst nog plaatsen voor de play-offs voor het EK. Zij spelen verrassend goed met hun team. Als ze doorgaan naar het EURO 2020, kun je ze misschien wel bij de outsiders scharen. Met Milot Rashica (oud-Vitesse) en Arber Zeneli (oud-sc Heerenveen) hebben ze genoeg creativiteit in het elftal om voor een verrassing te zorgen.

We zullen het allemaal zien in 2021. Live in het stadion of op televisie of via livestreaming. Zorg dat je internet altijd veilig is en gebruik hiervoor een VPN-verbinding. Zo hoef je nooit meer een live-uitzending te missen! Het wordt een spannend voetbaljaar in 2021!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen