'Strop van dik tien miljoen euro dreigt voor FC Twente'

'Strop van dik tien miljoen euro dreigt voor FC Twente'

17 april 2020 – FC Twente dreigt door de coronacrisis in financieel zwaar weer te belanden. Voetballen zonder publiek gaat de club uit Enschede veel inkomsten schelen. In het zwarte scenario loopt FC Twente komend seizoen meer dan tien miljoen euro mis, meldt Tubantia.Het zwarte scenario is dat er tot en met december zonder publiek wordt gespeeld. Twente, dat het stadion en de catering in eigen beheer heeft, loopt dan enorm veel inkomsten mis. Als er tot 2021 geen supporters in de Grolsch Veste kunnen worden toegelaten, dan loopt de club onder meer inkomsten mis uit verkoop van seizoen- en losse kaarten, maar kunnen er ook geen businessseats en skyboxen verkocht worden.

Er zijn meer Nederlandse clubs die door de coronacrisis in de financiële moeilijkheden komen. 'In Enschede zijn ze er zelfs van overtuigd dat geen enkele club dit gaat volhouden', schrijft Tubantia. Insiders verwachten volgens het dagblad dat van de 550 miljoen euro die jaarlijks in het Nederlandse voetbal rondgaat, 250 miljoen euro verloren gaat. Om het hoofd boven water te houden, hoopt Twente op een gezamenlijke aanpak. De club wil daarbij dat de KNVB een meer stimulerende rol inneemt. De voetbalbond zou zich te veel focussen op het uitspelen van het huidige seizoen in plaats van het kijken naar de gevolgen voor de lange termijn.

"Natuurlijk spelen er op dit moment veel belangrijkere zaken in de wereld dan voetbal", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan. "De impact van het coronavirus is gigantisch. Toch moeten we als club wel verder. We kunnen niet ontkennen dat we het moeilijk krijgen als we lange tijd zonder publiek moeten spelen. De precieze bedragen heb ik nog niet op mijn netvlies, maar de komende weken werken we meerdere scenario's uit. 21 april is een belangrijke datum, want dan komt het kabinet met nieuwe voorstellen over hoe we met de situatie moeten omgaan."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020