Newcastle United gewaarschuwd voor dubieuze overname

16 april 2020, 20:14

De verwachte overname van Newcastle United is dubieus. Amnesty International waarschuwt voor Mohammed bin Salman. De kroonprins van Saoedi-Arabië staat op het punt tachtig procent van de aandelen in handen te krijgen. Volgens de mensenrechtenorganisatie maakt Bin Salman zich schuldig aan het schenden van mensenrechten.

"Saoedi-Arabië probeert de glamour en prestige van de Premier League te gebruiken als pr-instrument, om daarmee de aandacht af te leiden van de vreselijke mensenrechtenschendingen", zegt Felix Jakens van Amnesty tegen The Guardian. "Met de wereld in crisis bestaat de kans dat deze deal niet goed gecontroleerd wordt." Amnesty wil Newcastle waarschuwen. "Hoewel het niet aan ons is om te zeggen met wie Newcastle United in zee moet gaan, moeten alle bedrijven zich beschermen tegen mogelijke medeplichtigheid aan schending van mensenrechten. Voor voetbalclubs is dat niet anders."

Lees meer: 'Newcastle United komt waarschijnlijk in Saoedische handen'

Jakens haalt ook de moord op Jamal Khashoggi aan. De Saoedische journalist werd in 2018 vermoord in het Saoedische consulaat in Istanbul. Bin Salman zou hier opdracht toe gegeven hebben. "Onder het regime van Mohammed bin Salman zijn Saoedische mensenrechtenactivisten het slachtoffer geweest van meedogenloos hard optreden, talloze activisten zijn ook gevangen gezet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen