FIFPro maakt zich grote zorgen over toekomst vrouwenvoetbal

16 april 2020, 16:16

Grote zorgen om het vrouwenvoetbal: spelersvakbond FIFPro stipt aan dat het profniveau gevaar loopt dankzij het coronavirus. 'Het ontbreken van bescherming en een cao maken de voetbalsters uiterst kwetsbaar', schrijft de internationale vakbond in een rapport.

De stilstand van de economie bezorgt ook het vrouwenvoetbal grote problemen. Zeker wanneer clubs omvallen. "We bevinden ons in ongekende tijden en hebben samen de verantwoordelijkheid om samen onze industrie te helpen. Als clubs en competities verdwijnen, komen ze misschien nooit meer terug", aldus FIFPro-baas Jonas Baer-Hoffmann. "Ons doel is niet alleen dit voorkomen, maar een steviger fundament voor de toekomst te bouwen."

Volgens de FIFPro moet de zorg van speelsters voorop staan en roept het orgaan op om financiële maatregelen te treffen voor speelsters, maar ook clubs en competities. 'Er moet speciale aandacht zijn aan de internationale vrouwencompetities, deze stimuleren de sport en het economische aspect', schrijft de FIFro.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen