ADO Den Haag vindt in Van Steenis nieuwe voorzitter RvC

ADO Den Haag vindt in Van Steenis nieuwe voorzitter RvC

16 april 2020 – ADO Den Haag heeft Frans van Steenis benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij is daarmee de opvolger van Ad Melkert, die vertrok na onrust bij de club. Verder treedt John Yan terug uit de RvC, zijn positie wordt ingenomen door Andrew Chew Wei Xing. Volgende week woensdag worden de veranderingen officieel gepresenteerd tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.Dat heeft ADO Den Haag laten weten. Melkert vertrok eind vorig kalenderjaar en stond bekend als tegenstander van kersvers directeur Mohammed Hamdi. Melkert had liever gezien dat Joost de Wit of Henrik-Jan Rinner werd aangesteld als de nieuwe directeur en toen dat niet gebeurde, besloot hij om te vertrekken.

Lees ook: Wang over ADO: "We maken nu fouten uit verleden goed"

Van Steenis werkte eerder bij onder meer op TUI/Holland International, Adecco Group, Partner Deloitte, de Kamer van Koophandel Nederland en bij de Nederlandse Staatsloterij. Bij laatstgenoemde organisatie had Van Steenis een leidende rol in de fusie met de Lotto tot Nederlandse Loterij.

Eerder was Van Steenis nog in beeld om algemeen directeur van ADO Den Haag te worden. Dat was afgelopen zomer het geval, toen hij één van de elf kandidaten was voor het directeurschap. De keuze viel toen niet op Van Steenis, maar ditmaal wordt hij alsnog binnengehaald bij de club.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020